Profiel

Ik ben Madelèn Alsemgeest, geboren in 1964.

Klank en muziek hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Al vroeg was ik aan het zingen, leerde ik blokfluit spelen, daarna trompet en piano en werd ik koordirigent. De invloed van de muziek op je emoties, je muziekkeuze bij wisselende emoties, het is voor mij altijd een rijke ervaring geweest en daarom zo vanzelfsprekend dat muziek een belangrijke plaats inneemt in mijn leven. Jarenlang was ik werkzaam in een gezinsvervangend tehuis voor mensen met een verstandelijke handicap en ook daar merkte ik wat muziek en klanken konden doen.
Het kan mensen helpen zich meer te uiten, het is een prima uitlaatklep, om te kunnen ontspannen. Het is ook een manier om je af te sluiten van de buitenwereld; denk maar eens aan kinderen die hun huiswerk maken met de radio hard aan. Het is tevens een manier om gevoelens weer te geven. Op vele manieren kunnen klanken en muziek je ergens toe brengen. Zowel in mijn werk als in andere bezigheden probeer ik daar bewust mee te werken.

Het vrij spelen, improviseren en gewoon "laten gebeuren" is iets wat veel waarde kan hebben. Het betekent loslaten van vaste regels, je laten leiden door het moment, je emoties toelaten en laten spreken. Ook in mijn werk met de klankschalen kan ik mij laten leiden door wat er zich op dat moment aanbiedt. Iedere cliënt heeft zijn/haar eigen stemming en daar werk ik mee.

 

Momenteel werk ik als Regisseur Welzijn in een verpleeghuis. Daar werk ik met ouderen met dementie, maar ook met mensen met NAH. Ook daar gebruik ik de klankschalen.

Ik heb verschillende cursussen, workshops en therapieën gevolgd die mij hebben geholpen met mijn gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Met name de klankmassage en het tekenen en/of kleuren van mandala's en het energetisch tekenen boden mij veel ontspanning en inzicht. Tijdens de klankopleiding bijvoorbeeld werd het tekenen gebruikt om na een klankmeditatie of klankreis "uitdrukking te geven aan je indrukken". Dit geeft je de mogelijkheid om je er los van te maken, er op afstand naar te kijken. Zo heb ik mij weer gerealiseerd hoe belangrijk het is jezelf ruimte te geven; om naast drukke bezigheden en verplichtingen tijd vrij te maken om creatief bezig te zijn en zo tot rust te komen. Gewoon voor jezelf.

Dit alles spoorde mij aan om te zoeken naar een nieuwe werkvorm waarbij ik mijn muzikale kwaliteiten en creativiteit kon combineren en dit door kan geven aan anderen.
Deze heb ik nu gevonden in de klankmassage en de workshops "klank en creativiteit" in mijn praktijk "Klankplein".
Als klankmasseuse en kunstzinnig procesbegeleidster kan ik op een bijzondere manier mensen ontspanning bieden en ondersteuning bij persoonlijke zaken.
Ik hoop u daar te ontmoeten.